10 års-jubileum Glassmenageriet

with No Comments


Glassmenageriet hadde 10 års-jubileum i 2022. Oppstarten i 2012 var 6 desember og i beste retro-lokaler i Storgata 5 i Jevnaker. Starten av butikken på basis av kunstglass og bruksglass produsert på Hadeland Glassverk (HG), utviklet seg raskt til design og retro innen flere områder, bl.a. møbler, lamper, keramikk od smykker.
Kunstglass har også vært hovedinteressen til Jon Jutrem, som har drevet butikken i disse 10 årene. Som sønn av en av designerne fra HG på 50-tallet, Arne Jon Jutrem, var ideen å formidle både farens kunst og de øvrige designere ved HG fra sammen tid: Willy Johansson, Johan Wilhelm Johansson, Hermann Bongard, Severin Brørby og Gro Bergslien.

Glassmenageriet har en unik samling av kunstglass og bruksglass som disse 6 designerne står bak.

Butikken vokste etterhvert ut av lokalene i Storgata og flyttet for 2 år siden til det gamle Meieriet, 100 meter fra Hadeland Glassverk. I det nye lokalet er det i dag en utstilling både av unikt kunstglass, design og retro.
Historisk er utstillingen i Glassmenageriet like interessant som museet ved Hadeland Glassverk. Det suplerer HG-museet for tidsepoken fra 1950 og utover. Glassmenageriet selger stort sett det meste som står utstillt. Jon Jutrem, som samler alt som utstilles, har også stor kunnskap omkring tingene fra HG! Det anbefalses å ta en tur innom for å bli inspirert av og få info om design som ble laget på Hadeland for 60-70 år siden.

Under ser du et lite utvalg av utstillingen. Resten finner du på det gamle meieriet på Jevnaker. Velkommen!